De omgeving

De Omgeving

U verblijft aan de rand van een kleine buurtschap omgeven door valleien, bossen en landbouwgronden, waar de nachten nog oorverdovend stil zijn en waar u onder een prachtige sterrenhemel kunt genieten van de rust. Overdag kunt u een plekje zoeken in onze tuin of in de boomgaard of lekker zwemmen in het verwarmde zwembad.

Het gehuchtje Ravière valt onder de gemeente Bouhy. Het dorpje Bouhy ligt een kwartiertje lopen van Ravière. Bouhy ligt op een van de hoogste heuvels van de omgeving, op 355 meter boven zeeniveau. Vanuit Bouhy, maar ook vanuit onze tuin, heeft u een schitterend uitzicht over de omgeving. 

De omgeving is rijk aan cultuur, historie en natuur. Er veel te zien en te beleven. 

Op ongeveer 20 kilometer bij ons vandaan ligt een groot meer waar kan worden gevist, gezwommen, gewaterfietst en gewandeld. In het omliggende bosgebied zijn wandelpaden uitgezet. 

In dit zelfde gebied wordt een echt middeleeuws kasteel gebouwd, met middeleeuwse werktuigen en mensen in middeleeuwse kleding (Guedelon).

Verder kunt u wandelen in de bossen, fietsen langs de Loire, kanovaren of relaxen aan het water het kan allemaal in de omgeving. En wat dacht u van een terrasje of lekker rondlopen op één van de talrijke brocantes in de omgeving?

Wij informeren u graag over de mogelijkheden voor uitstapjes en activiteiten er is voor iedereen wat te vinden.

Praktische informatie:

Boodschappen kunt u doen in het naburige Bouhy, waar u een bakker, een goede slager, een garage en een café kunt vinden. Op 10 kilometer ligt het gezellige plaatsje St. Amand-en-Puisaye met een supermarkt, een dokter en een apotheek. In Cosne-sur-Loire op 20 kilometer zijn alle denkbare winkels en supermarkten en veel restaurantjes en kunt u informatie krijgen bij de lokale VVV.